בדיקת ריכוז CO2 בדיקת אטימות לפי תקן 12- NFPA
בדיקת תקינות החדר
חלק בלתי נפרד מאסטרטגיית בטיחות חיי אש, בדיקת תקינות החדר, או RIT, נדרש עבור כל מערכת כיבוי אש בגז
כדי להבטיח שבמקרה של שריפה, הבלימה של החדר מספיקה כדי להבטיח את יעילותה של מערכת הכיבוי הגזים.
איזה סוג של מערכת דורש בדיקת תקינות חדר?
מערכות נפוצות הדורשות בדיקת תקינות חדר הן FM200, NOVEC , Co2, ובשל המאפיינים הכוללים של FM-200
דרישות האיטום לשמירה יעילה מחמירות הרבה יותר מאלו של כל אחד מהחומרים האינרטיים. באופן כללי יש לאטום מארז
מוגן ב-FM-200 כדי להפחית את הדליפה לפחות בחצי ממה שאפשר לסוכנים האינרטיים, זה יכול ויש לו השפעה על עלויות האיטום המבניות.
אם מתחם עמד במבחן תקינות תוך שימוש ב-Halon כמדיום, הוא בהחלט יעמוד בדרישות עבור כל אחד מהסוכנים האינרטיים, ללא עלויות מבניות נוספות.
אלא אם התוצאה עם Halon עולה על 12.5 דקות, היא לא תעמוד בדרישות להכיל FM-200 וכתוצאה מכך הצורך בשיפורים מבניים יוביל בהכרח לעלייה בעלויות הבנייה.
בדיקה ריכוז גז ה-CO2 :
מתבצעת בבדיקה מחושב ריכוז הגז המראה את הנתונים מדו"חות שנלקח מהמערכת- בדיקת ריכוז CO
- בדיקת אטימות (DOOR FAN TEST)
- ביצוע בדיקת אטימות לחלל DOOR FAN TEST
- בדיקות ריכוז CO2 לפי תקן 12- NFPA
- Door Fan Test
יתכן שהיו שינויים בכל בדיקה ובדיקה.
אנו מזמינים אתכם להצטרף אל קהל לקוחותינו המונה אלפי לקוחות פזורים בכל רחבי הארץ.
מערכות כיבוי אש של חומרים נקיים מציעות יתרונות רבים להגנה מפני אש:
הם יעילים מאוד בכיבוי שריפות מסוג A, B ו-C.
חומרים נקיים נדרשים להיות לא מוליכים חשמלית, מה שאומר שהם לא יקצרו ציוד אלקטרוני או זעזועים תרמית של מעגלים עדינים.
הם גם נדרשים לא להשאיר שאריות בעת אידוי, מה שמפחית את עלויות הניקוי.
הם ידידותיים יותר לסביבה מהסוכנים המבוססים על האלון שהם מחליפים.
מערכות סוכנים נקיים מתאימות במיוחד לסביבות רגישות כמו חדרי שרתים , אתרי תקשורת, מרכזי נתונים, חדרי בקרה, מוזיאונים, תחנות כוח, מעבדות, גלריות לאמנות ועוד. ביסודו של דבר, מערכת סוכנים נקיים היא אופציה מצוינת עבור כל מתחם שאולי לא תרצה להשתמש בממטרה או להסתכן בהרטבת הנכסים בעלי הערך הגבוה. אבל, הם חייבים להיות מתוחזקים כראוי, מה שמצריך בדיקות ובדיקות קבועות.
בהתאם למטרה שלנו היא לספק את המידע הדרוש לך כדי להבטיח שמערכת כיבוי האש שלך תפעל כראוי במקרה של שריפה, מאמר זה מציע סקירה כללית של דרישות בדיקת החומר הנקי ואלו הנוגעות לבדיקות ותחזוקה בשנת 2015 מהדורה של האגודה הלאומית להגנה מפני אש (NFPA) 2001, תקן על מערכות כיבוי אש נקיות של סוכן .
שים לב שהדרישות שאנו דנים כאן אינן מכסות את הבדיקה של לוח הבקרה והתקנים כגון גלאי עשן, שחרורים ידניים, התראות וניטור. ניתן למצוא הנחיות אלה ב- NFPA 72, קוד אזעקת אש ואיתות לאומי . כמו כן, איננו מכסים מערכות כיבוי אש של פחמן דו חמצני או מערכות ספרינקלרים , המשתמשות במים כאמצעי הכיבוי העיקרי. מערכות אלו מכוסות בסטנדרטים שונים:
תקן NFPA 12 על מערכות כיבוי פחמן דו חמצני
תקן NFPA 25 לבדיקה, בדיקה ותחזוקה של מערכות מיגון אש מבוססות מים .
1. בדיקה ובדיקות
חלק ממערכות כיבוי האש של חומרים נקיים משתמשות במיכלים שניתנים למילוי בעוד שאחרות מסתמכות על מיכלים מלאים מראש, טעונים במפעל. יש לבדוק את שני סוגי המערכות לפחות פעמיים בשנה כדי לוודא שהן מכילות את הכמות הנכונה של חומר נקי ושהמיכל בלחץ תקין.
מערכות חומר נקי הלוקרבון נוזלי – מערכות אלו נמדדות הן במונחים של נפח החומר הנקי במיכל והן בלחץ שבו הוא מכיל. עבור מיכלים המצוידים במחוון לחץ, אם יש אובדן של יותר מ-5 אחוזים מכמות החומר הנקי או איבוד לחץ של יותר מ-10 אחוזים, יש למלא או להחליף את המיכל מחדש. אם למיכל אין מחוון לחץ, יש למלא אותו מחדש או להחליפו אם יש אובדן של יותר מ-5 אחוז מהחומר הנקי.
מערכות המשתמשות בגזים אינרטיים – במערכות אלו, כמות הסוכן במיכל נקבעת לפי הלחץ בתוך המיכל. מערכות מסוג זה משתמשות לעתים קרובות במדדי לחץ, אותם יש להשוות למכשיר נפרד ומכויל לפחות פעם בשנה. במידה ובדיקת המיכל מגלה אובדן לחץ (מותאם לטמפרטורה) של יותר מחמישה אחוזים, יש למלא או להחליף את המיכל.
מיכלים טעונים במפעל, שאינם ניתנים למילוי ללא מחוון לחץ, חייבים להיבדק גם פעמיים בשנה ולהחליף אותם אם יותר מחמישה אחוזים מהחומר אובד.
לאחר כל בדיקה, יש לצרף תג לכל מיכל כדי לרשום את המידע הבא:
תאריך הבדיקה
שם האדם המבצע את הבדיקה
סוג הסוכן במיכל
משקל ברוטו של המיכל ומשקל נטו של הסוכן (עבור חומרי הלוקרבון בלבד)
לחץ וטמפרטורה של מיכל (לחומרי ניקוי הלוקרבון המצוידים במד לחץ וחומרי ניקוי אינרטיים)
2. בדיקת מיכל
כל מיכלי החומרים הנקיים שהיו בשירות רציף מבלי שנפרקו חייבים לעבור בדיקה חזותית חיצונית מלאה כל חמש שנים, או בתדירות גבוהה יותר אם נדרש על פי התקנות המקומיות.
משרד התחבורה האמריקאי (DOT), ועדת התחבורה הקנדית (CTC) ומיכלים אחרים של חומרים נקיים בעלי עיצוב דומה חייבים להיבדק מחדש לפני הטעינה מחדש, אם חלפו יותר מחמש שנים מאז שנבדקו לאחרונה.
עבור מיכלי חומר נקי הלוקרבון, תספיק בדיקה ויזואלית מלאה כמתואר ב -49 Code of Federal Regulations (CFR) להובלת חומרים מסוכנים. מיכלים לניקוי גז אינרטי חייבים להיבדק בהתאם ל-US DOT, CTC, או תקנות תכנון והסמכה מחדש דומות אחרות.
אם הבדיקה החזותית מצביעה על כך שהמכל עלול להינזק, יש לעבור על המיכל בדיקות חוזק נוספות כדי לוודא שהוא יכול להחזיק מספיק לחץ כדי לתפקד כראוי במקרה של שריפה.
בדיקות אלו צריכות להיעשות רק על ידי טכנאים מיומנים הבקיאים הן בדרישות של NFPA 2001 והן בדרישות הכלולות בתקן ה-Compressed Gas Association (CGA) לבדיקה חזותית של בלוני גז דחוסים פלדה .
בכל בדיקה על הטכנאי לרשום את התוצאות על גבי תג המוצמד לצילינדר באופן קבוע ועל דו"ח בדיקת מיכל ולמסור עותק מהדו"ח לבעל המערכת (או לנציג מורשה). בעל המערכת נדרש לשמור את כל דוחות בדיקת המכולות למשך כל חיי המערכת.
3. בדיקת צינור
יש לבדוק צינורות בתדירות גבוהה יותר מאשר מיכלים. לפחות פעם בשנה, יש לבחון את כל הצינורות כדי לוודא שאין נזק גלוי שעלול לפגוע ביכולתם לתפקד. אם הבדיקה החזותית מצביעה על נזק כלשהו, יש להחליף מיד את הצינור או לבדוק אותו.
בנוסף לבדיקות השנתיות, כל הצינורות חייבים לעבור בדיקה הידרוסטטית אחת לחמש שנים לפחות. ה-NFPA 2001 מספק הוראות שלב אחר שלב לבדיקה הידרוסטטית, שהיא תהליך קפדני שיש לבצע במתחם מגן כדי לאפשר לטכנאי העורך את הבדיקה לצפות בבטחה בבדיקה מבחוץ.
במהלך בדיקה הידרוסטטית, הצינור מנותק מהמערכת, ממולא לחלוטין במים, ולאחר מכן נתון ללחץ של פי 1.5 מהמיכל במשך דקה שלמה אחת כדי לראות כל עיוות או דליפה וכדי לקבוע אם מכלול הצינור, כולל הזיווגים יכול לשמור על הולם לחץ ללא נזק.
יש לייבש היטב צינורות לפני חיבורם מחדש, ובמידה ומשתמשים בחום לשם כך יש להקפיד שלא לחרוג מהטמפרטורה המומלצת של היצרן כדי למנוע פגיעה בצינורות.
לא ניתן לשפץ או לתקן צינורות – אם צינור אחד או יותר נכשל בבדיקה הידרוסטטית, יש להרוס אותם ולהחליף אותם במכלולים חדשים לחלוטין. צינורות עלולים להיכשל מכל אחת מהסיבות הבאות:
הוא מאבד לחץ במהלך הבדיקה
יש תנועה של הזיווגים בזמן לחץ
הצינור מתעוות לצמיתות כתוצאה מהבדיקה
בעוד שבדיקה הידרוסטטית נחוצה כדי להבטיח את תקינות צינורות המערכת שלך, היא יכולה לייצג דרישת תחזוקה יקרה למדי. כחלופה חסכונית, קורסן ממליץ פשוט להחליף את צינורות המערכות שלך במקום זאת. זה חוסך את העלות של ביצוע בדיקות הידרוסטטיות, שלעיתים קרובות גורמת לכך שבכל מקרה צריך להחליף צינור אחד או יותר. גישה זו מספקת לא רק תאימות חסכונית יותר אלא גם שקט נפשי גדול יותר – עם מכלולי צינורות חדשים כל חמש שנים, אתה יכול להיות בטוח שהם יעבדו כשתזדקק להם.
4. בדיקת מתחם
ה-NFPA 2001 מחייב את המתחם להיבדק לפחות פעם בשנה, אלא אם כן יש לך תוכנית בקרה מנהלתית מתועדת המטפלת בשלמות המחסום.
גילינו שבדיקות מתחם הן אחת מנקודות התאימות הנפוצות ביותר שמתעלמות מהן בכל הנוגע למערכות חומר נקי. עם כל כך הרבה רכיבים שונים של המערכת שחייבים להיבדק ולבדוק, הבעלים לעתים קרובות לא חושבים על שלמות המתחם – האזור שיש להגן על ידי מערכת החומרים הנקיים. עם זאת, זה חשוב ביותר מכיוון שכמות וריכוז החומר הנקי במערכת מבוססים על כמות השטח שיש להגן עליו. המטרות של בדיקת המתחם הן כפולות:
כדי לקבוע אם בוצעו חדירה חדשה בחומות האש שעוזרות להגן על המתחם. חדירות עלולות לגרום לדליפה של החומר הנקי במקרה של שריפה. כיבוי אש – הבטחת כל החדירה אטומה – הוא מרכיב חשוב בבטיחות אש פסיבית ועוזר להבטיח את האפקטיביות של מערכת כיבוי האש של הסוכן הנקי שלך.
לזהות כל שינוי אחר שיכול להשפיע על נפח ובכך על ריכוז החומר הנקי שעשוי להידרש כדי לספק הגנה נאותה. דוגמה אחת לכך עשויה להיות שיפוץ שהרחיב את השטח בתוך המתחם. במצב זה, חשוב לחשב מחדש את כמות החומר הנקי הדרושה להגנה על המתחם.
יש לתקן מיידית כל דבר שעלול לגרום לכישלון המתחם להחזיק בכמות הנקייה המצוינת – כל חדירה חייבת להיות אטומה ואיטומה באופן שישחזר את דירוג עמידות האש המקורי של המתחם.
5. תחזוקה
מערכת כיבוי האש שלך חייבת להישמר במצב תפעולי מלא בכל עת. אתה נדרש להודיע לרשות בעלת סמכות השיפוט (AJH) אם המערכת שלך מופעלת או שנמצאה באמצעות בדיקה ובדיקה פגומה בכל דרך שהיא. כמו כן, עליך להודיע ל-AHJ ברגע שהחזרת את המערכת למצב תקין.
התקן דורש לטפל בכל בעיה "בזמן המתאים למפגע". למרות שדרישה זו עשויה להיראות מעורפלת במקצת, זכור תמיד שהמטרה היא לשמור על המערכת שלך תפקודית מלאה בכל עת. לכן, יש לטפל בכל בעיה במהירות האפשרית.