מערכות גילוי וכיבוי לתחנות כוח

פתרונות גילוי וכיבוי אש בהגנה על תחנות כוח וטורבינות

לתחנות כוח, טורבינות גז או סכרים הידרואלקטרים יש סיכון גבוה לשריפות רחבות בקמפוס.

מחדרי חשמל ועד פחמים, כל אחד מהמפגעים הללו דורש סוג אחר של מערכת כדי לזהות ולדכא שריפה במהירות כדי להגביל את הנזק ואת זמן ההשבתה.

לאור האופי המורכב והשטחים הגדולים שלהן, תחנות כוח מהוות שפע של סביבות מאתגרות בכל הנוגע להתקנת גילוי אש. נוסף על כך, תחנות כוח מהוות בית למספר חומרים דליקים והן מועדות להצטברות של אבק, לכלוך ושומן מה שהופך אותן לסכנת שריפה ניכרת.

חלקים רבים בשטח של תחנות כוח וטורבינת מספקת מערכות מיגון אש רחבות ידיים:

ביצוע של המערכות גילוי וכיבוי בתחנות כוח מחייב תכנון קפדני של מכלול המערכות ותכנון התשתיות תוך השתלבות במערכות אחרות. בחברה שלנו ידע של מספר רב של פרויקטים. התקנות , ניהול , ופיקוח. תוך שמירה על לוחות הזמנים – כולל אישור מכון התקנים להפעלת המערכות

תחנות כוח הן מתקנים תעשייתיים לייצור חשמל. מקורות אנרגיה ראשוניים שונים משמשים להפקת אנרגיה כולל נפט, גז, גרעיני או מקורות מתחדשים כגון רוח ומים.

80% מהאנרגיה בעולם מופקת באמצעות מפעלי טורבינות קיטור. אלה משתמשים במקור אנרגיה כדי לחמם מעגל סגור של מים ליצירת קיטור. מקור האנרגיה יכול להשתנות, למשל גיאותרמית. גרעין, פחם, נפט, גז. הקיטור שנוצר מחימום המעגל עובר לטורבינה. תנועת הטורבינה יוצרת אנרגיה המופקת ומומרת לחשמל באלטנטור.

לאחר מכן, הקיטור עובר דרך מעבה שם הוא חוזר למצב נוזלי כדי שהתהליך יתחיל מחדש. מעגל שני של מים משמש בדרך כלל בתוך המעבה כדי לקרר את הקיטור.

הסיכונים הכימיים בתחנות אלו מתרחשים בדרך כלל בתהליכי טיפול במים. מים המשמשים במעגל הקיטור יטופלו כדי להסיר זיהומים בדרך כלל באמצעות מערכות חילופי יונים. יהיה צורך לשחזר את עמודת חילופי היונים – הכימיקלים המשמשים בדרך כלל כוללים חומצה הידרוכלורית, חומצה גופרתית ונתרן הידרוקסיד.

חדרי סוללות גדולים עשויים להיות נוכחים באתר כדי לספק אספקת חירום במקרה של הפסקת חשמל לאתר. בסוללות אלו יש בדרך כלל חומצה גופרתית כאלקטרוליטים.

במהלך תחזוקה שוטפים את מעגלי המים כדי להסיר זיהומים ומשקעים כימיים. הכימיקלים המשמשים בתהליכים כוללים אקונומיקה, חומצה גופרתית, חומצה חנקתית, חומצה הידרוכלורית ונתרן הידרוקסיד.

עם מקורות אחרים לייצור חשמל כמו רוח, מים ואנרגיה סולארית הסיכון הכימי מופחת. עם אלה הסיכונים הכימיים גדולים יותר בייצור התאים הפוטו-וולטאיים ובטיפול פני השטח של להבי טורבינת הרוח.

שלבי גילוי אש

פתרון אש יעיל הוא פתרון שלם. עליו לספק תשובות שמתאימות בקלות וביעילות לאילוצים הספציפיים של הסביבות המוסדרות והתובעניות ביותר. איתור, כיבוי אוטומטי של גז או ערפל מים, סילוק עשן מהיר, תאורה בטיחותית, מטפים, תוכניות בטיחות, הדרכת צוות ואחריות: כל חוליה בשרשרת היא מעל הכל.

לזהות

גילוי אש באמצעות גלאים קבועים המחוברים לתחנת כוח הוא החוליה הראשונה בשרשרת. רשת המבנה המיועד להגנה חייבת להיות מושלמת ולפעול באופן רציף הודות לחומר מוכח ועמיד, במיוחד באזורים מסוכנים לסביבה הנדיפה של מוצרים דליקים. מערכת איתור מפעילה באופן מיידי את כל התהליכים שהוקמו. פעולתו היא מכרעת ותגובתו חייבת להיות מוקדמת ככל האפשר על ידי זיהוי תחילת שריפה.

ערנות

ברגע שמתגלים להבות ו/או עשן, מאתרים את מיקומו ויוצאות התראות לנפגעים. סירנות ורמקולים גם אם הם חשופים חייבים לפעול וגם דרכי מילוט חייבים להישאר גלויים גם במקרה של עשן כבד.

הגנה

יש להפעיל את כל אמצעי ההגנה מפני אש בשיתוף פעולה וללא כל תקלה: פינוי עשן, סגירת דלתות אש וכיבוי להבות. מערכות הכחדה אפשריות הן רבות: אוטומטיות בתקרות, מדריכים, קבועים, ניידים וכו'. החומרים המשמשים לעשות זאת הם גם מגוונים: מים, תמיסות, אבקה וגז. מערכות ההכחדה שיוטמעו ישתנו בהתאם לסוגי הפעילויות של יחידות הייצור, האחסון והחלל שיש להגן עליהן.

פינוי

לבסוף, פינוי כוח אדם במקרה של שריפה יהיה נושא לאסטרטגיה מוערכת, מיושמת ונבדקת בקביעות, כך שכל אחד יוכל למצוא בקלות וללא בהלה את הדרך הבטוחה ביותר להגנתו. זרימת האנשים תונחה על ידי תאורה בטיחותית מתאימה, שילוט עדכני ומידור אזורים רגישים.

בדיקות מערכות גילוי עשן

בדיקות תקופתית ושנתית עבור מגוון מערכות:

דילוג לתוכן